Accès directe a: Contingut » | Navegació principal »


Notícies

Entrevista amb Xavier Teruel, director de l'Aula de Cant del Putxet

Dilluns 28 de març

Aulacant43

Des de quan esteu fent aquest treball d'aprenentatge coral amb l'Aula de Cant?

Vam començar (si no recordo malament) l'any 2017, tot cercant un projecte coral bastant concret: Un cor petit, però ben avingut, amb un repertori que fos atractiu per a tots i cercant la cohesió vocal dels membres. I crec que hem aconseguit consolidar bastant aquest projecte, malgrat les dificultats que de vegades suposa pel fet de ser poquets i de no tractar-se d'un cor professional. Però crec que hem anat assolint un repertori que és del gust de tothom i ens avenim molt, tant en l'àmbit personal com vocal. N'estem contents!

Com avalues l'evolució que hi ha hagut al grup durant aquests anys?

Com deia, no ha estat del tot fàcil; hem tingut algunes persones que s'han anat incorporant i d'altres que ho han deixat, però sempre amb un nucli que s'ha mantingut des del primer dia. Va ser difícil sobretot en l'època del confinament, que com tots sabem, va aturar de forma dràstica la vida cultural del país, i el món coral en va resultar especialment perjudicat. Tanmateix, som un grup molt ben avingut, i vam utilitzar la teconologia per a fer videoconferències cada setmana; més que res per a mantenir el contacte social, ja que vam intentar assajar d'aquesta manera, però era inviable. I van ser moments de retrobament virtual molt bonics i que ens permetien conservar un bon estat d'ànim. Malgrat tot, vam enregistrar un parell de cançons en vídeos que podreu trobar al YouTube, i va ser una experiència divertida i bonica.

Quina projecció veus que té el grup i quins objectius teniu pel futur?

El propòsit principal seria poder mantenir el grup el màxim de temps possible (que avui dia ja és un gran què), i continuar fent nou repertori que ens engresqui. També, dins del possible, incorporar nous cantaires que puguin integrar el nostre projecte i continuar aprenent a nivell vocal i musical.

Més a curt termini, tenim previst de participar en l'estrena de la cantata "Un cant a la vida", amb orquestra i solistes, que tindrà lloc el juliol d'enguny, dins el marc del Festival Isaac Albéniz de Camprodon. És un repte per al cor, que ens engresca i ens motiva.

Què penses que és el que uneix la gent que està vinculada amb l'Aula de Cant?

És difícil de dir sense caure en tòpics com "l'amor per la música". Penso que som un grup de persones relativament diferents entre nosaltres, però amb algunes coses en comú, sobretot el tipus de repertori, que és potser el que més ens uneix. Fem un repertori centrat principalment en la música d'entre els anys 60 i 90 del segle passat, bàsicament en català i anglès (també tenim alguna cançó en francès, en italià...) i aquest gust ens cohesiona bastant; a més, clar, d'una bona actitud i predisposició per part de tothom, que és la clau per a la durabilitat d'un grup.

Quines cançons són les preferides del grup; les de repertori popular o repertori clàssic?

En el nostre cor, curiosament no fem pràcticament res de música tradicional o clàssica. No vol dir que ens hi tanquem, però no és el tipus de repertori que ens defineixi. Com deia, abordem sobretot cançons d'èxit català o internacional d'entre els anys 60 i els 90; això no obstant, estem oberts a molts tipus de propostes.

Quina peça t'agradaria que el grup fos capaç d'interpretar?

Tenim un repte com a grup: poder muntar un dia la cançó "We are the world", de Michael Jackson i companyia. És una peça que vam començar a assajar i que ens agradava molt, però és molt difícil, ja que la gràcia rau en les diferents intervencions solistes. És un objectiu que tenim  (a part de la cantata del juliol), i que esperem algun dia assolir.

 


Accès directe a: Contingut » | Principi de la pàgina »| Navegació principal »